top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiMarius Pomîrleanu

Elevi și profesori coordonatori voluntari, modele de implicare și conduită socială

Viitorul unei societăți și al unei națiuni depinde de educația pe care un sistem educațional îl oferă elevilor. Fiecare copil, fiecare elev, reprezintă o parte integrantă dintr-un mecanism social care susține dezvoltarea sănătoasă a unei comunități.


În procesul de educație al elevilor, voluntariatul reprezintă factorul coagulant între practică și teorie. Pentru că fiecare informație pe care elevul o primește de la profesor trebuie pusă în practică, mai devreme sau mai târziu. Impactul pe care voluntariatul îl poate avea asupra unei comunități poate fi decisiv în crearea de noi modele sociale și de comportament. Mai mult de atât, voluntariatul are puterea de a conecta oameni, idei, situații, proiecte. Fiecare gest al unui elev implicat responsabil poate face diferența pentru persoane și copii aflați în situații precare.

Exemplul oferit de către elevii și profesorii voluntari creează unitate și oferă soluții concrete unor probleme de integrare socială și discriminare bazată pe status social sau financiar.


Campania ”Hăinuțe pentru Arlechini” încurajează și susține elevii și profesorii coordonatori să fie implicați într-un proces activ de dezvoltare a unei societăți cu o istorie bogată, cum este societatea botoșăneană, dar cu carențe civice grave de actualitate.

Aceste acțiuni trebuie susținute de către toți actorii politici și sociali, primari, inspectorat școlar, antreprenori, asociații, fundații umanitare sau consilii județene.


Răspunsul pentru rezolvarea problemelor actuale de sărăcie din anumite zone ale jud. Botoșani se află în proiecte coordonate, nu în discuții interminabile, lipsă de implicare sau dispute de natură politică. Unitatea în principii și în acțiuni este cea care trebuie să primeze pentru construirea unui viitor viabil, cu o educație practică și eficientă, care să ofere soluții concrete pentru dezvoltarea zonelor defavorizate. În fiecare sat sărac din jud. Botoșani se află un Eminescu, un Enescu sau un Luchian. Avem cu toții datoria să oferim copiilor și elevilor un viitor mai bun!


Asociația Arlechino Moldova

Tel: 0737602915

Website: https://www.arlechinomoldova.com/

Blog: https://www.arlechinomoldova.com/blog

Email: arlechinomoldova@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/arlechinomoldova/?ref=page_internal

Instagram: https://www.instagram.com/arlechinomoldova/
49 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page