top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiMarius Pomîrleanu

Competițiile sportive sunt considerate cadrul perfect în formarea tinerelor generaţii, fiind

apreciate ca un factor de socializare cu o importanţă din ce în ce mai crescută în societatea

modernă. Atât dezvoltarea biologică, cât şi trăsăturile psihice, modelate de procesul socializării contribuie la formarea continuă pe măsura însumării şi exercitării a noi roluri sociale şi asimilării de noi experienţe.

Mai mult decât atît, dorinţa de apartenenţă şi de recunoaştere este cea care îl determină pe copil să-şi modeleze mereu sistemul de comunicare şi modul de relaţionare.

Studiile au arătat că relaţiile create în cercurile participanţilor la diverse întreceri

sînt neobişnuit de durabile şi exercită un rol însemnat în formarea microstructurii sociale. Sportul este un bun prilej de relevare a propriei personalităţi în contactul liber cu ceilalţi, el îi

apropie pe participanţi la aceste jocuri, generează legături colegiale, atitudini şi moduri de comportament. Prin intermediul jocului şi al competiţiei sportive, copilul poate căpăta încredere în sine şi poate să încerce noi formule de relaţionare în aşa fel încât

să-şi pună în valoare potenţialul şi calităţile.

Marius Pomirleanu

Președinte

Asociația Arlechino Moldova

073760291526 afișări0 comentarii

Viitorul unei societăți și al unei națiuni depinde de educația pe care un sistem educațional îl oferă elevilor. Fiecare copil, fiecare elev, reprezintă o parte integrantă dintr-un mecanism social care susține dezvoltarea sănătoasă a unei comunități.


În procesul de educație al elevilor, voluntariatul reprezintă factorul coagulant între practică și teorie. Pentru că fiecare informație pe care elevul o primește de la profesor trebuie pusă în practică, mai devreme sau mai târziu. Impactul pe care voluntariatul îl poate avea asupra unei comunități poate fi decisiv în crearea de noi modele sociale și de comportament. Mai mult de atât, voluntariatul are puterea de a conecta oameni, idei, situații, proiecte. Fiecare gest al unui elev implicat responsabil poate face diferența pentru persoane și copii aflați în situații precare.

Exemplul oferit de către elevii și profesorii voluntari creează unitate și oferă soluții concrete unor probleme de integrare socială și discriminare bazată pe status social sau financiar.


Campania ”Hăinuțe pentru Arlechini” încurajează și susține elevii și profesorii coordonatori să fie implicați într-un proces activ de dezvoltare a unei societăți cu o istorie bogată, cum este societatea botoșăneană, dar cu carențe civice grave de actualitate.

Aceste acțiuni trebuie susținute de către toți actorii politici și sociali, primari, inspectorat școlar, antreprenori, asociații, fundații umanitare sau consilii județene.


Răspunsul pentru rezolvarea problemelor actuale de sărăcie din anumite zone ale jud. Botoșani se află în proiecte coordonate, nu în discuții interminabile, lipsă de implicare sau dispute de natură politică. Unitatea în principii și în acțiuni este cea care trebuie să primeze pentru construirea unui viitor viabil, cu o educație practică și eficientă, care să ofere soluții concrete pentru dezvoltarea zonelor defavorizate. În fiecare sat sărac din jud. Botoșani se află un Eminescu, un Enescu sau un Luchian. Avem cu toții datoria să oferim copiilor și elevilor un viitor mai bun!


Asociația Arlechino Moldova

Tel: 0737602915

Website: https://www.arlechinomoldova.com/

Blog: https://www.arlechinomoldova.com/blog

Email: arlechinomoldova@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/arlechinomoldova/?ref=page_internal

Instagram: https://www.instagram.com/arlechinomoldova/
31 afișări0 comentarii
  • Poza scriitoruluiMarius Pomîrleanu

Actualizată în: 27 ian. 2022

Asociația Arlechino Moldova inițiază Campania Hăinuțe pentru Arlechini. Conform ultimilor cercetări ale Biroului de Programe si Strategii Guvernamentale din cadrul Prefecturii Botoșani, peste 5.000 de copii din județul Botoșani trăiesc în condiții de sărăcie extremă. Din cele peste 300 de sate botoșănene, 169 au acumulat peste patru criterii de sărăcie, ceea ce înseamnă că jumătate din satele județului pot fi considerate amărâte. În satele Avram Iancu, Cotu Miculintii si Nicolae Balcescu din comuna Cotusca, Unguroaia-Cristesti, Iacobeni-Dingeni, Murguta-Dobirceni, George Cosbuc (Gorbanesti), Borolea Veche (Hanesti), Sarata (Mihalaseni), Miletin (Prajeni), Floresti (Todireni), Drislea (Trusesti), Mindresti (Ungureni), Dealu Crucii (Vorniceni), mii de familii nu au cu ce să își îmbrace copiii.

Împreună cu voi, Arlechino Moldova dorește printr-o campanie permanentă să îmbrace fiecare copil din fiecare sat mai sus menționat. Acest lucru este imposibil fără aportul oamenilor de bună credință de pe tot cuprinsul județului Botoșani, din țară și din diaspora.

Dacă dorești să dăruiești hăinuțe sau să fii voluntar, contactează-ne la

0040737602915

Facebook: Asociatia Arlechino Moldova

Contact: https://www.arlechinomoldova.com/contact


62 afișări0 comentarii
1
2
bottom of page